İçindekiler
Annelerin en büyük isteği bebeklerinin rahat ve huzurlu bir uyku uyumalarıdır. Ama bazen bu çeşitli nedenlerden mümkün olmaz. Bu noktada anneler, bebekler uykularında neden ağlar şeklinde araştırma yapmaya koyulabilirler.
Bebekler uykularında neden ağlar sorusunun esasında pek çok sebebi olabilir. Genel olarak ilk etapta açıkmış olması bir ihtimaldir. Ancak emzirip uyuttuysanız ve gazını çıkartmadıysanız bu ağlamanın nedeni, büyük ihtimalle bebeğinizin gaz sancısı çekmesi ya da reflüden ötürüdür.
Eğer bu konularda bir sorun yoksa ilk yapmanız gereken bebeğinizin ateşini ölçmektir. Ani tepkiler vermeden bebeğinizi telkin ederek onu rahatlatmaya çalışabilirsiniz. Bununla birlikte bebeklerde uykuda ağlama devam ediyorsa uzman bir kontrolüne gitmenizi tavsiye ederiz.
Bebekler Uyurken Neden Aniden Ağlar?
Bebekler uykuda iken aniden ağlayabilirler. Bebeklerin uyurken ağlamasının birçok sebebi vardır. Eğer bebeğiniz gaz sancısı çekiyorsa aniden ağlamaya başlayabilirler. Özellikle bebek uyurken bacaklarını karnına çekiyorsa veya ellerini yumruk yapıyorsa bu gaz sancısının belirtileri olabilir.
Bebekler uyurken neden aniden ağlar? diye soran ebeveynlere verilecek cevaplardan birisi de bebeklerin kabus görmesidir. Bebeğin kabus görmesini engellemek için bebek odalarını sade düzenlemek gerekir. (kabus ya da gece terörü)
Bebeğinizin altını kirletmesi ya da bezinin kirli olması onu rahatsız edeceğinden ağlamaya başlayabilirler. Karanlık ve sessiz bir ortam da bebeklerin aniden uyanmasına neden olur.
Gündüz Uykusu Uyuyan Bebekler Neden Ağlar?
Kısa gündüz uykusu diyebileceğimiz bu uykulardan bebekler ağlayarak uyanırlar. Gündüz uykuları30-45 dakika veya bir saati aşan uykulardır. Uzun görünen bu uykular bebekler için yeterli olmayabilir. Genelde gündüz uykusu uyuyan bebekler neden ağlar? sorusunun cevabı bebeğin uykusunu alamamış olmasıdır.
Bebek uyandığında kendi başına uykuya dönmeyi bilmiyor veya yapamıyorsa bebeklere destek verilmelidir. Gündüz uykusu uyuyan bebekler neden ağlar? sorusuna verilebilecek cevap bebeğin uykusunu alamıyor oluşudur.
Eğer bebek desteksiz uykuya dalan bebeklerdense ve ağlayarak uyanıyorsa tekrar uykusuna dönmesini bekleyebilirsiniz. Bu noktada sağlıklı kalmak ve tutarlı olmak çok önemlidir.
Gece Uyuyan Bebek Neden Ağlar?
Uyku hormonları, geceleri daha fazla olsa da bebekler yine ağlama döngüsü içinde olabilirler. Geceleri bebekler birçok nedene bağlı uyanma yaşayabilir. Eğer endişeleniyor ve gece uyuyan bebek neden ağlar? diyorsanız bebeğinizi nasıl uyuttuğunuza dikkat etmelisiniz.
Destekli uykular, emzirerek veya sallayarak uyutma çeşitleridir. Eğer bebek kolay uykuya geçmiyorsa birçok ebeveyn bu metodu kullanır. Geceleri uyanan bebekler; acıkmış, korkmuş, altını kirletmiş veya gaz sancısı çekiyor olabilir. Bebeğinizin ihtiyaçlarını yerine getirdikten sonra uykuya dönmesini sağlayabilirsiniz.
Bebek Ağladığında Ne Yapılır?
Bebekler ağladığında ne yapılır? sorusuna ilişkin yapılacak pek çok şey vardır. Ağlayan bebekleri sakinleştirecek yöntemlerden birisi loş bir odada bebeğinizi sakinleştirebilirsiniz. Omuza yatırılan bebeklerin sırtı sıvazlandığında rahatlarlar.
Bebeğiniz sürekli durmadan ağlıyorsa müzik açıp bebeğinizi sakinleştirebilirsiniz. Anne teninin bebekle teması bebekleri sakinleştirmede etkilidir. Genellikle bebeğinizi gezdirmeniz huzursuzluğunu giderecektir.
Bebekler ilgi isterler ve ona karşılık verebilirsiniz. Eğer bebeğiniz ile konuşur ya da ona dokunursanız bu durum bebeğinizin ağlamasının kesilmesine yarayacaktır. Bebek ağladığında ne yapılır? gibi merak ettiğiniz şeyleri doktorunuzdan da öğrenebilirsiniz. Ayrıca bebeğinize sakinleştirici masaj da yapabilirsiniz.
Neden bebeğim memede uyuyor? ve bu durumu düzeltmek istiyorsanız bağlantıya tıklayın https://www.anneyasam.net/neden-bebegim-memede-uyuyor/
Bebek Ağlaması Nasıl Durdurulur?
Ağlamak bebekler için bir ihtiyacı dile getirme aracıdır. Bebekler vermek istedikleri mesajı ağlayarak verirler. Bebeklerin ağlamasını durdurmak için ihtiyaçlarının giderilip giderilmediği kontrol edilmelidir. Beslenme, temizlik, gaz çıkarmak, uyku gibi temel gereksinimler giderildiyse diğer sebepleri düşünebilirsiniz.
Bebekler çok hassas olduklarından herhangi bir şey onları rahatsız edebilir. Bebeğimize karşı çok iyi bir gözlemci olmalısınız. Bebek ağlaması nasıl durdurulur? cevabını halen bulamadıysanız bir yerinde pişik var mı diye kontrol etmelisiniz.
Bebeklerin ağlamalarına neden olabilecek diğer etkenler bebeğin huzursuz hissetmesi, kolik, stres altında olmak veya ortamdaki aşırı rahatsız edici eşyalar olabilir. Bütün bu sorularınıza cevap bulamıyorsanız bebeğinizi doktora götürüp muayene ettirmelisiniz.
Bebekler Ağlarken Neden Kızarırlar?
Bebekler sürekli emmek istediklerinden sindirim sistemlerinde sorunlar meydana gelebilir. Sindirim zorlaştığında ve bağırsaklar henüz olgunlaşmadığı için gaz oluşur. Gazların vücuttan atılabilmesi için bebeklerin ıkınması ve gazı çıkarması gerekir.
Bebekler ağlarken neden kızarırlar? sorusuna açıklama yapmak gerekirse bu sebeplerden birisi ıkınma ve kabızlıktır. Ikınma gerçekleştiğinde bebekler kızarmaya başlar. Hatta ıkınma durumu daha da ileri giderse ortaya morarmalarda çıkabilir.
Bebeklerde ıkınmalar olurken bir yandan da kabızlık gerçekleşebilir. Kabızlıkta dışkı zorlanarak yapılabilir veya bazı durumlarda gerçekleşmeyebilir. Kabızlık sebebi ile bebekler morarabilir. Eğer bebeğinizin makatında darlık varsa bu da kızarıklık ve morarmaların sebepleri arasındadır.
Bebekler Ağlarken Nefesleri Neden Kesilir?
Nedeni ne olursa olsun ağlayan bebeklerin belirli bir süre nefesleri kesilebilir. Kısa bir süre nefes almadan ağlamaya devam edebilirler. Bu esnada bebeğin yüzünün rengi değişir ve hatta morarmaya başlar.
Bebekler ağlarken nefesleri neden kesilir? Çünkü bu bir reflekstir denilebilir. Bebeklerin bu durum üzerinde herhangi bir kontrolleri yoktur ve bu durum zararsızdır. Bu tip bir refleks 1 dakikadan az sürebilir ve sonra bebek nefes almaya devam eder. Bu tarz refleks ya da nöbetler, 2 yaşındaki bebeklerde daha fazla görülür.
Bebekler ağlarken nefesleri neden kesilir? sorusuna söylenecek birçok etmen vardır. Ebeveyn olarak bu durumu takip ettiğinizde nedenlerini öğrenebilirsiniz.
Bebek Ağlamalarının Değişmesi Nedir?
Bir anne bebeğinin neden ağladığını zamanla öğrenebilir. Ancak yine de bebek ağlamalarının değişmesi nedir? sorusu annelerin sürekli kafasını meşgul eder. Ağlamaların giderek değiştiğini ve yoğunlaştığını fark ettiğinizde bebeğinizin bir yerinin ağrıdığını düşünürsünüz.
Bebeğinizin bir yeri ağrıyor olabilir veya yediği yiyeceklere farklı tepkiler verebilir. Vücudundaki bir yerde sıkıntılar vardır. Belki de iştahı azalmıştır ya da uyku düzeni değişmiştir. Bütün bunları gözlemleyerek bebeğinizin neyi olduğunu öğrenebilirsiniz. Bebek ağlamalarının değişmesi nedir? durumu kafanızı meşgul etse de bebeğinizi gözlemleyerek bir sonuca varabilirsiniz.
Bebekler Emerken Neden Ağlar?
Genellikle bebeklerin ağlama sebepleri, istisnalar dışında bellidir. Bebekleri rahatsız edebilecek şeylerden birisi de gaz çıkaramamalarıdır. Bebekler, anne memesini emerken aniden ağlamaya başlarsa gazını çıkarmasını sağlamalısınız.
Bebekler emerken neden ağlar? sorusuna verilecek bir diğer cevap ise bebeğin dikkatinin dağınık olmasıdır. Dikkati dağılan bebek, memeyi çıkarıp fırlatabilir.
Bebekler, memeyi emmek istemedikleri zaman fırlatabilirler. Diş çıkartan bebeklerin bu dönemleri sakıncalı geçebilir ve memeyi emerken ağlayabilirler.
Alerjisi olan bebekler meme emerken huzursuz olabilirler. Bebekler emerken neden ağlar? sorusunun temelinde yatan şey, gıda duyarlılığı olan bebeklerin sütün kokusundan hoşlanmamasıdır.
Bebekler Neden Uzun Süre Ağlar?
Bebekler, bir yaş altında iseler ve uzun süre ağlıyorlarsa huzursuzdurlar. Bu huzursuzluğun altında yatan neden bulunmalıdır. Eğer ebeveyn kendisi bu soruna çözüm bulamazsa doktordan yardım almalıdır.
Bebekler neden uzun süre ağlar? düşüncesi birçok aileyi etkileyen konulardan birisidir. Bebeğinizi doktora götürdükten sonra sebeplerini öğrenebilirsiniz. Ancak bebeklerde uzun süreli ağlamaların belirli nedenleri vardır.
Bebeklerin bağırsak sorunları olabilir. Bu durum bebeklerin ıkınma ve kabızlık gibi belirtiler hissetmesini sağlar. Bebekler neden uzun süre ağlar? Çünkü annelerin kullandığı bazı ilaçlar emzirme yolu ile bebeklere geçebilir ve bu durum bebekleri huzursuzlaştırabilir. Bu durumda bebeklerin ağlamalarına sebep olur. Ayrıca bebekler diş çıkarma döneminde iseler keyifsiz ve huzursuz olurlar.
Bebekler Neden Aynı Saatlerde Ağlar?
Kolik rahatsızlığı olan bebekler, her gün aynı saatlerde rahatsızlık hissettiklerinden ağlayabilirler. Bebekler ağladıklarında yüzleri morarır, karınları şişer ve bacaklarını karınlarına doğru çekebilirler. Bazen dayanılmayacak noktaya geldiklerinde ellerini yumruk yapıp tepki gösterebilirler.
Bebekler neden aynı saatlerde ağlar? Dediğimizde kolik rahatsızlık sancıları ön plana çıkar. Her gün belirli saatlerde bu sancıları görebiliriz. Bebeğiniz acıya katlanırken sürekli ağlayabilir. Bebekler, büyümeye başladıkça kolik sancıları yavaşça geçer.
Bebeklerde Uyurken Sıçrama
Yeni ebeveyn olmuş kişiler, bebeklerde uyurken sıçrama olmak üzere çocuklarının her hareketini çok fazla gözlemliyorlar. ‘Bebeklerinin hareketlerinin normal mi?’ yoksa ‘Bir sorun mu var?’ diye sorgulamaları olmaktadır. Anne ve babaların en çok rastladıkları, bebeklerin uyku halinde sıçramaları hakkında konuşalım.
Bebeklerde Ani Sıçrama
Doğumdan sonraki ilk zamanlarda yeni doğan bebekler sıçrayarak uyanma hareketini sık yaparlar. Bu hareketler anlık da olsa bebek için endişelenmelere yol açabilir. Başka belirtiler yoksa bebeğin uyurken sıçraması korkulacak bir durum değildir.
İlk yıllarda bebeğin kol ve bacaklarında kasılmalar şeklinde irkilmeler görülmektedir. Bu irkilmeler uzun süreli olduğunda bebek uykusundan uyanabilmektedir. Bebeğin uykusunda sıçramasının birçok nedeni olabilmektedir.
Bebek Uykuda Neden İrkilir?
Bebeğin uykuda irkilme nedenleri aşağıdaki gibi olabilir:
- Bebeğin gün içerisinde yeterli miktarda süt almayarak aç kalması uykuda sıçramasına neden olabilir.
- Bebekte gaz birikmesi sık rastlanan bir durumdur. Bebek gaz birikmesinden dolayı irkilebilir.
- Bebeğin uykuya dalma problemi veya uyku sorunları bulunuyorsa, zaman zaman uykusunda sıçrayabilir.
- Vitamin eksikliği nedeniyle bebek uykusunda aniden irkilebilir.
- Bebekler uyanıkken irkiliyorsa epilepsi hastalığının belirtisi olabilir.
- Bebek ateş ve öksürüğün yanında uykusunda sıçrıyorsa üşütmüş olma ihtimali yüksektir. Böylelikle saymış olduğumuz sebeplerden biri ya da birden fazlası irkilme nedenlerinden olabilir.
- Bebekler aşırı sese karşı irkilebilir.
Sonuç olarak; bebekte uyurken sıçrama ilk 12 ay boyunca normaldir. Anne ve babaların gün geçtikçe bebekleriyle ilişkileri artacaktır. Bebeğin hangi durumlarda neye tepki verdiğini zamanla keşfetmek mümkündür. Böylece ebeveynler zamanla kendilerini ve bebeklerini daha güvende hissedecektir.
Bebeğimizin hareketlerine iyi bir gözlemci olursak bebekler neden aynı saatlerde ağlar? sorularına çözümler üretebiliriz.
Kaynakça: