İçindekiler
Özellikle ilk çocuk sahibi olduğunuzda, hem aile üyelerinin hem de etraftaki komşuların her konu hakkında muhakkak bir fikri olur. Kulaktan dolma pek çok söylem kafanızı karıştırır. Anne babaları yanlış yönlendiren birkaç durumu paylaşmak istedik.
Kucağa alıştırma, sonra kucaktan inmez
Anne ve bebek arasındaki güven bağının sağlıklı gelişmesi için, bebeğinizi sık sık kucaklamak, öpüp okşamak, sevginizi göstermenin en doğru yoludur. Kendini güvende ve mutlu hisseden bebeğin hem uyku hem de beslenme düzeni daha sağlıklı olur. Sevildiğini hissetmek, değer verildiğini bilmek her çocuğu mutlu eder.
Dondurma yeme hastalanırsın
Yemek sonrası verilen dondurma ne mideyi rahatsız eder ne de boğaz ağrısı yapar. İştahının kaybolmaması için yemeklerden sonra masaya getirilmeli ve yanında oda sıcaklığında su içilmesi durumunda boğaz ağrısına ve tahrişe neden olmaz.
Hasta olmamak için kalın giyin
Özellikle kış aylarında, çocukları aşırı sıkı giydirmek nedense en sık yaptığımız hatalardan biridir. Çok kalın giydirmek ve battaniye gibi kalın eşyalarla üstünü örtmek, terlemeye neden olur. Aşırı terlemek çocuğunuzu hasta edecektir. Özellikle kış aylarında kapalı ve dış mekân sıcaklığının aşırı farklı olması, terleyen çocuğunuzun daha çabuk hastalanmasına neden olur.
Banyo yapma kafan üşür
Banyo yapan bebeğiniz rahatlar ve daha kolay uykuya dalar. Çocuklar banyo yapmaktan hasta olmaz. Hastalık dönemlerinde uzun banyo yapılmaması, kısa bir duş ile vücudu rahatlatmak pek çok uzmanın tavsiyesidir. Kış aylarında banyo sonrası saçların iyi kurutulması, ıslak kalmaması gerekir.
Midesini üşüttü kusuyor
Annelerimizden en sık duyduğumuz hastalık nedeni olsa gerek. Midesi bulanan ve kusmaya başlayan çocuğa ilk söylenen sözdür. Mide ve barsak hastalıkları virüs ya da bakterilerle oluşur.
Zayıf çocuk çabuk hastalanır
Her zayıflık vücut direncinin düşük olmasını göstermeyeceği gibi, her tombulluk sağlık olduğunu göstermez. Önemli olan çocuğunuzun dönemine özgü, normal gelişip gelişmediğidir.
Bebekler erken yürürse, bacakları yamuk olur
Elbette olmaz. Bebek yürümeye hazırsa yürümek ister. Siz zorlamadığınız sürece, yürüme girişimlerine yardımcı olmanızda hiçbir sakınca yoktur.